Grootste LEGO sets ooit – Top 10

De Deense bouwsteentjes zijn al ruim 70 jaar razend populair voor jong en oud. Elk jaar weet LEGO weer unieke bouwwerken op de markt te brengen. Steeds groter, steeds mooier en steeds gedetailleerder. Met als resultaat dat je soms dagenlang aan het bouwen bent. Ben je benieuwd wat de grootste LEGO sets zijn? Wij zochten het uit en dit is het resultaat!

10. LEGO Creator Roller Coaster (set nr: 10261)

Aantal stukjes: 4123
Bouwjaar: 2018

Achtbaan liefhebbers opgelet! Met deze LEGO set, ontworpen door Lego designer Robert Heim haal je je eigen (werkende) achtbaan in huis van 4123 stukjes. Afgebouwd heeft de achtbaan een afmeting van ongeveer 53 centimeter hoog, 88 centimeter breed en 41 centimeter diep.

Na het bouwen laat je de twee karretjes, met elk drie wagons over de achtbaan razen. Deze takel je door middel van de draaihendel omhoog. Tegen een kleine meerprijs is het mogelijk de karretjes met de LEGO Power Functions motor automatisch naar boven te laten gaan voor een nog gaver effect. Veel bouwers bevelen deze extra toevoeging aan om de set echt volledig compleet te maken.

De set ziet er enorm tof uit en heeft leuke details uit een echt pretpark. Zo is er een kassa huisje die de tickets verkopen, een suikerspin kraam met verkoper, een kleine kiosk en een wachtgedeelte voorzien van een bankje. Voordat je de achtbaan in mag wordt je lengte gemeten bij de lengtemeter en staat er een medewerker klaar met een meetstok zodat er niet iemand tussendeur glipt. Wie het aandurft om een ritje te maken in deze achtbaan kan een actie foto verwachten die de camera vastlegt. 

Met deze LEGO set ben je ongeveer 8 tot 10 uur zoet.
Kortom: een must-have lego set voor achtbaan liefhebbers die van uitdaging houden.

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

9. LEGO Creator Big Ben (set nr: 10253)

Aantal stukjes: 4163
Bouwjaar: 2016

Wie ooit in Londen is geweest kan hem niet gemist hebben. De Big Ben, de klokkentoren van het Palace of Westminster. LEGO designer Jamie Berard heeft de eer gekregen om dit geweldige gebouw te mogen ontwerpen als LEGO versie. En eerlijk is eerlijk. Dit heeft hij geweldig gedaan! Met een set van 4163 stukjes is deze toren 60 centimeter hoog, 44 centimeter breed en 20 centimeter diep.

Bij deze set bouw je dus je eigen klokkentoren inclusief een gedetailleerd gedeelte van het Westminster Palace. Er is enorm veel aandacht besteed aan de architectuur van het gebouw. De mooie lichtbruine steenkleur met bovenop fraaie gouden versieringen. Aan de gevel de standbeelden en wapenschilden zoals deze ook te zien zijn in het echt. Tot slot de wijzerplaten. Deze zijn tot op de puntjes uitgewerkt en maken het gebouw compleet!

Het leuke aan deze set is dat je het dak eraf kunt halen waar de klok zit, en de de wijzers van alle vier de kanten van de klok kunt laten draaien.

Voor alle fans van het maken van gebouwen is dit een perfecte set waar je minimaal 9-10 uur mee bezig bent en is een super gave toevoeging van de Tower Bridge.

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

8. LEGO Tower Bridge (set nr: 10214)

Aantal stukjes: 4287
Bouwjaar: 2010

Ook deze set komt van bedenker Jamie Berard. De allereerste brug gemaakt van LEGO. Na velen verzoeken een brug uit te brengen is LEGO uiteindelijk toch “over de brug” gegaan en is de Tower Bridge van 4287 stukjes ontworpen. Ze hebben de twee torens iets meer naar elkaar moeten zetten omdat anders de ruimte te groot was, maar het resultaat mag er wezen! Hij is uiteindelijk 102 centimeter lang, 45 centimeter breed en 26 centimeter diep geworden.

De loopbruggen die de beide torens met elkaar verbinden, het indrukwekkende schild in het midden van de loopbrug en de (bijna) 100 ramen maken deze set erg gedetailleerd en uitdagend om te bouwen! Dit komt omdat Jamie Berard toevallig zelf in Londen was voordat hij de opdracht kreeg. Hij heeft hierdoor vanaf alle kanten foto’s kunnen maken om hem zo realistisch mogelijk na te bouwen!

Met de bekende rode dubbeldekker, een echte Londense taxi, een truck en een personenauto komt de brug echt tot leven! Zeker als ze moeten wachten als de brug open staat. Want ook daaraan is gedacht! De brug kan aan de beide zijde omhoog om boten door te laten.

De LEGO Tower Bridge is een geweldige set die in combinatie met de Big Ben een enorme Eye catcher is!

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

7. LEGO Ghostbusters Brandweerkazerne (set nr: 75827)

Aantal stukjes: 4634
Bouwjaar: 2016

De zevende grootste set die lego heeft ontworpen is het hoofdkwartier van de brandweer uit de geweldige films van Ghostbusters. Dit gebouw met maar liefst drie verdiepingen is ontworpen door Marcos Bessa en telt 4634 stukjes lego. Het gebouw is gesloten: 36 centimeter hoog, 25 centimeter breed en 38 centimeter diep. Bij het volledig openen is het gebouw 46 centimeter breed.

Het unieke aan dit gebouw is dus dat deze open geklapt kan worden. Als je de films hebt gezien zal je de vele ruimtes herkennen die je in deze set ziet. Deze zijn fantastisch nagemaakt! Denk aan het woonverblijf, het laboratorium, de kamer met de pooltafel en uiteraard de brandweerstang die in elke brandweerkazerne thuis hoort. Het leuke hieraan is dat je de lego figuren hier vanaf kan laten glijden.

De set wordt geleverd met 9 minifiguren en is voorzien van alle details. Hierbij krijg je onder andere: uiteraard de 4 Ghostbusters voorzien van alle attributen om de geesten te vangen, de bibliotheek spook en de zombie chauffeur. Daarnaast mogen de spoken ook niet ontbreken. De jacht op Slimer, een roze spook en een blauw spook kan beginnen!

Deze set is bijzonder gaaf gemaakt en is een plaatje om in huis te hebben. Ook voor degene die Ghostbusters nog nooit hebben gezien zullen hier vele uren plezier aan beleven!

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

6. LEGO Star Wars Ultimate Collectors Imperial Star Destroyer (set nr: 75252)

Aantal stukjes: 4784
Bouwjaar: 2019

Deze LEGO Star Wars Imperial Star Destroyer, gemaakt en verzonnen door LEGO designer Henrik Andersen, is een heruitgave van de eerdere versie uit 2002. De 2002 versie had 3104 stukjes in de doos en in de 2019 versie krijg je er maar liefst 4784! En dit is duidelijk te zien in de extra details in deze set. 
Dit gigantische ruimteschip is 110 centimeter lang en 66 centimeter breed en bevat twee minifiguren. Een Imperial Officer en een bemanningslid.

Het ruimteschip komt voor uit de film: Star Wars Episode IV: A New Hope uit 1977. Naast de indrukwekkende buitenkant beschikt dit ruimteschip over draaibare kanonnen, blasterpistolen, een radarschotel en gigantische uitlaten die elke Star Wars liefhebber herkent uit de film.

De set is niet extreem moeilijk in elkaar te zetten, maar door de vele stukjes zul je er wel uren plezier aan beleven. Na het bouwen zet je hem op de meegeleverde standaard en heb je een pronkstuk in huis!

Deze set is te koop bij Alternate.nl. Bekijk hier de actuele prijs!

5. LEGO Ninjago City (set nr: 70620)

Aantal stukjes: 4867
Bouwjaar: 2017

Een drie verdieping hoog gebouw waarbij elke verdieping verbonden is met een verschuifbare lift. Dan hebben we het over de Ninjago City. Dit gebouw staat met 63 centimeter hoog, 31 centimeter breed en 42 centimeter diep op de 5e plek van grootste LEGO sets tot nu toe. Lars, Nico, Chris en George hebben samen dit verticale gebouw ontworpen en komt uit de LEGO film: NINJAGO Movie.

Dit kleurrijke gebouw is ontzettend gedetailleerd en ziet er prachtig uit. Elke verdieping heeft zijn eigen unieke elementen. Zo is er op de 1e verdieping een verschuifbare lift te vinden met ruimte voor een minifiguur en vindt je onder andere een traditionele vismarkt.

De 2e verdieping vindt je onder andere het krabrestaurant waar je een krab kunt grillen. Je legt er een verse krab op, je doet de klep van de grill dicht, en de verse krab is vervangen voor een gegrilde krab! Vlakbij een stripboekenwinkel is er een geldautomaat voorzien van 13 biljetten. Druk op de knop en het geld komt stuk voor stuk uit de muur.

Op de 3e verdieping is een appartement te vinden voorzien van een stapelbed, een keukentje en een wc. Een zolderkamer voor de groene Ninja en op het dak een hippe sushibar. Het leuke aan deze sushibar is dat er je de lopende band kan laten draaien.

Bij deze set zitten 16 minifiguren inbegrepen wat deze set compleet maakt. Met andere woorden: een enorm gave grote lego set waar je de nodige uurtjes mee zoet bent.

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

4. LEGO Star Wars Ultimate Collectors Millennium Falcon (set nr: 10179)

Aantal stukjes: 5197
Bouwjaar: 2007

In 2007 introduceerde LEGO de grootste set van dat moment. Het Corelliaanse schip van Han Solo uit de Star Wars films. Met bijna 65 centimeter lang, 48 centimeter breed en 20 centimeter hoog bestaat deze set uit 5197 stukjes lego. Star Wars fans konden hun geluk niet op. 

Met een radar op het schip die kan draaien, de vierdubbele laserkanonnen en een cockpit waar je vier van de vijf meegeleverde minifiguren (Chewbacca, Han Solo, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi of Princess Leia) in kunt plaatsen ziet deze set er prachtig uit.

In 2017 is er een vernieuwde en verbeterde versie uitgebracht. Helaas is deze versie niet meer in de winkel te koop en zul je, mocht je hem willen hebben via marktplaats of een veiling site op de kop weten te tikken. Je zult er wel een stuk meer voor moeten betalen dan de verkoop prijs uit 2007. Omdat het een collectors item is en hij niet meer gemaakt wordt door LEGO is deze flink in waarde gestegen!

3. LEGO Taj Mahal (set nr: 10256)

Aantal stukjes: 5923
Bouwjaar: 2017

Naast de Tower Bridge en de Big Ben is dit unieke gebouw ook weer gemaakt door LEGO Designer Jamie Berard. Dit maal een vernieuwde versie van de Taj Mahal die in 2008 al was uitgebracht. De versie uit 2017 is de derde grootste set tot nu toe en telt 5923 stukjes LEGO en is 43 centimeter hoog, 51 centimeter breed en 51 centimeter diep.

In deze set bouw je dit unieke wereldwonder voorzien van de centrale koepel, de mooie gevels met gebogen ramen, de minaretten en balkons. LEGO heeft het voor elkaar gekregen om dit juweeltje uit India op een perfecte manier na te bouwen met de opvallende ivoorwitte kleuren! 

De set is handig opgebouwd zodat deze makkelijk uit elkaar te halen is in 7 delen om deze te vervoeren. Voor alle fans van architectuur is de Taj Mahal een lust voor het oog!

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

2. LEGO Harry Potter Zweinstein Kasteel (set nr: 71043)

Aantal stukjes: 6020
Bouwjaar: 2018

Dat LEGO je elke keer weer doet verbazen met prachtige sets blijkt maar weer. Dit magische kasteel uit de films van Harry Potter is er eentje die alle fans doen verbazen.
Justin Ramsden en Crystal Fontan, samen enorme Harry Potter fans kregen de eer voor dit project. Met een grootte van 58 centimeter hoog, 69 centimeter breed en 43 centimeter diep en vanwege de 6020 stukjes LEGO staat hij op de tweede plaats van grootste LEGO set ooit.

Na het bestuderen van talloze boeken en alle films is het resultaat prachtig geworden. Het gebouw voorzien van glas en lood ramen bevat alle elementen die direct te herkennen zijn uit de films. Zo zul je de Grote zaal, de bewegende trappen, het toverdranken lokaal, het schaakbord kamer en nog vele andere ruimtes zien. Buiten staat de bekende Beukwilg inclusief de blauwe Ford in de takken en bouw je 5 boten die je richting het kasteel kunt laten varen. Het huisje van Hagrid inclusief Aragog de spin mag uiteraard niet ontbreken en maakt deze set compleet. 

Bijgeleverd krijg je 4 mini-figuren en 27 microfiguren. De mini-figuren bestaan uit de 4 afdelingshoofden: Rowena Ravenklauw, Zalazar Zwadderich, Helga Huffelpuf en Goderic Griffoendor. Onder andere: Harry Potter, Ron Wemel, Draco Malfidus en Hermelien Griffel zijn te vinden als micro-figuren. 

Kortom: een fantastische set die voor veel “magie” zorgt!

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

1. LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon (set nr: 75192)

Aantal stukjes: 7541
Bouwjaar: 2017

De LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon is de grootste LEGO set ooit gemaakt. De set is uitgebracht in 2017, telt totaal 7541 stukjes LEGO en heeft een afmeting van 84 cm lang, 56 cm breed en 21 cm hoog.

Het grote luchtschip uit de films van Star Wars. Van de Millennium Falcon zijn er ondertussen 8 versies gemaakt. De grootste hiervoor was de versie uit 2007 en telde toen 5197 stukjes aan LEGO. Met ruim 2000 stukjes meer als zijn voorganger heeft deze set maar liefst 7541 stukjes(!) en komt hierdoor op de eerste plek als set met de meeste blokjes LEGO. Een flinke klus dus.

Met deze set heb je een flink apparaat staan en de nodige uren aan bouwplezier. Deze versie is flink verbeterd dan de versie uit 2007. Een stuk gedetailleerder en iets groter. Dit is goed te zien in onder andere het kleur gebruik , de stukjes met “lege” ruimte en de ronde vormen. Hierdoor komt deze set naar onze mening meer tot zijn recht en is de cockpit flink verbeterd wat een wens was van de fans.

De vernieuwde ronde radar schotel is verwisselbaar met een bouwbaren rechthoekige schotel en de kanonnen hebben een verbetering gehad door een betere rondere vorm. Ditzelfde geldt voor het gedeelte achter de cockpit. Ook deze is flink onderhanden genomen door de nieuwe stukjes die ronde vormen mogelijk maakt.

Bij deze set krijg je als mini-figuren de klassieke bemanningsleden: Han Solo, Chewbacca, Princes Leia en C-3PO, een BB-8 droid, 2 bouwbare Porgs en een bouwbare Mynock. Als laatste krijg je Rey, Finn en de oudere Han Solo uit episode 3 erbij.

We kunnen er heel lang over doorpraten, maar dit ruimteschip is een gigantisch apparaat wat enorm leuk is om te bouwen en uit te stallen op een mooie plek in huis.

Deze set is te koop bij Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs!

Wat is de moeilijkste LEGO set om te bouwen?

De LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon is op dit moment de moeilijkste set om te bouwen. Met zijn 7541 (vooral grijze) stukjes lego is het een enorme uitdaging om de juiste stukjes te vinden. Deze set wordt aangeraden voor de wat meer ervaren bouwers.

Conclusie

Dit waren ze! De 10 grootste LEGO sets ooit gemaakt. Uit de lijst is te zien dat LEGO continu blijft werken aan nieuwe sets, en het vernieuwen van oude sets om ze groter, mooier en gedetaileerder te maken. 

Welke LEGO set zou jij graag willen hebben? Laat het hieronder weten!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie