Tips voor een romantische avond thuis

Ons leven is vaak al hectisch genoeg. Jij en je partner werken beiden fulltime, jullie hebben kinderen die veel aandacht vragen, je wilt in shape blijven en je sociale contacten onderhouden! Dit zorgt ervoor dat je soms wat minder tijd hebt voor elkaar. Maar om jullie relatie bruisend te houden is het belangrijk om tijd te maken voor elkaar en een romantische avond thuis te plannen! En hiervoor hoef je niet per se de deur uit.

Maar ook als vrijgezel heb je soms behoefte aan wat romantiek. Stel dat je iemand hebt ontmoet en je bent in de datingsfase beland. Hoe spannend zijn de eerste paar dates dan, maar hoe lastig is het soms om iets leuks en origineels te bedenken! Wil je indruk maken op je date, zijn jullie klaar voor een volgende stap of willen jullie wat dating inspiratie? Plan dan die date night!

Om je op weg te helpen heb ik een aantal tips op een rij gezet hoe je een romantische avond thuis plant. Waar moet je aan denken en hoe bereid je zoiets voor? Daarnaast heb ik ook nog 21 activiteiten verzamelt die je kunt doen tijdens zo’n date night. Hopelijk geeft het je genoeg inspiratie om je romantische leven weer een boost te geven!

Doe boodschappen

Eten en drinken zijn belangrijk tijdens jullie romantische avond. Maar wat je voor boodschappen gaat halen is afhankelijk van wat je gaat doen. Ga je lekker uitgebreid koken? Of houd je een romantische avond in bed? Alleen een flesje wijn en wat hapjes nodig, of alle ingrediënten voor een drie gangen diner? Zorg dat je het in huis hebt.

Maar waarom dan boodschappen doen? Kan een romantische avond dan niet spontaan? Natuurlijk kan dat ook spontaan. Maar niets is vervelender dan spontaan tijd hebben voor elkaar, beide trek hebben in wijn, maar een leeg wijnrek. Of honger, maar geen snacks. Zorg dat je je tussentijds niet druk hoeft te maken over te weinig eten of drinken. Uiteraard kun je ook bij de wekelijkse boodschappen wat extra’s in je winkelwagen gooien, zodat je ten aller tijden voorbereid bent op wat spontaniteit en romantiek! 

Maak een playlist

Bij een romantische avond thuis, hoort romantische muziek. Ter voorbereiding op zo’n avond kun je alvast een playlist maken in (bijvoorbeeld) Spotify. Kies de nummers die jullie samen mooi vinden, waar jullie samen leuke herinneringen aan hebben en die ontspannend werken. Op de avond zelf hoef je deze dan alleen aan te zetten en jullie kunnen samen heerlijk naar de muziek luisteren.

Scroll ook verder naar de 21 activiteiten die ik voor jullie heb bedacht. Samen een playlist maken is een van de dingen die jullie kunnen doen tijdens jullie date night. Haal op deze manier herinneringen op of leer elkaar beter kennen via de muziek!

Regel oppas

Hebben jullie kinderen? Voor een onbezorgde romantische avond kan het fijn zijn om oppas te hebben voor jullie kids. Dit hoeft natuurlijk niet altijd. Wanneer de kinderen op bed liggen kun je ook wat quality time inplannen! Maar eens in de zoveel tijd een avond ouders-af zijn, kan geen kwaad! Dan is een oppas een goede uitkomst.

Alleenstaande ouder en toch daten? Dat kan uiteraard als je de mogelijkheid hebt tot het regelen van een oppas. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! En wie weet kunnen ze ook een nachtje uit logeren? 

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Om een avond de volle focus op elkaar te hebben is het fijn als jullie zo min mogelijk worden afgeleid door de buitenwereld. Doe daarom mobiele telefoons uit of op stil (mits je kinderen bij de oppas zijn, dan kan ik mij voorstellen dat je in noodgevallen bereikbaar wilt zijn. Leg in dat geval de telefoon ergens waar je er niet direct bij kunt, maar wel hoort.). Indien mogelijk kun je ook de deurbel uitzetten. Geen Netflix avondje? Doe dan ook de televisie uit en richt je op elkaar. Het zal jullie goed doen!

Kussen

Zorg voor kaarsen

Hoe cliché, een romantische avond met kaarslicht. Maar het werkt! Niemand voelt opnieuw vlinders onder een TL-buis. Kaarsen zorgen voor sfeer en dat is precies wat jullie romantische avondje nodig heeft. Geven kaarsen te weinig licht voor jullie activiteit, dan kunnen lampen ook romantisch zijn als je het licht een klein beetje dimt. 

Laat het huis lekker ruiken

Onze gemoedstoestand wordt beïnvloed door prikkels van buitenaf. Deze prikkels komen binnen via onze zintuigen. Voor een romantische avond is het goed om al je zintuigen te prikkelen. Dus niet alleen het zien van je partner of het kaarslicht, het proeven van wijn en goed eten, het horen van muziek.

Zorg dat je neus ook geprikkeld wordt. Zelf een lekkere parfum opdoen kan de neus van je partner of date prikkelen, maar ook parfum voor in huis is belangrijk. Gebruik kaarsen met geuren, koop geurstokjes, steek wierrook aan of gebruik etherische oliën! Let wel op! Niet alle geuren gaan goed samen. Sommige zijn te overheersend en daardoor teveel aanwezig. Kies een geur die jij en je partner beide lekker vinden en geniet!

Wijzelf zijn erg fan van de geurstokjes van Rituals. Deze hebben ze in verschillende geuren, waardoor er voor een ieder wat lekkers bij zit.

Je uiterlijke verzorging is top

Dit klinkt misschien als iets overbodigs, maar ik wilde deze toch even noemen. Romantiek vraagt niet om een gala jurk of pinguinkostuum. Het vraagt wel om zelfverzorging. Zorg dat je fris bent, parfum op hebt, je benen hebt geschoren, alle intieme delen fris zijn. Er vanuitgaande dat je wilt dat jouw romantische avond met vuurwerk eindigt, is een beetje voorbereiding op dat vlak ook geen overbodige luxe. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je zelfverzekerd voelt. Dit is fijn voor jezelf en je partner of date.

Zorg dat je huis is opgeruimd

Een rommelig huis zorgt voor afleiding en dat is precies wat we niet willen tijdens een romantische avond. Zorg dat losse spulletjes zijn opgeborgen, er even is gestofzuigd en dat er geen bergen afwas op je staat te wachten. Dit maakt dat je de volle focus kan hebben op elkaar.

romantischeavondthuis

Wat te doen tijdens een romantische avond thuis?

Oke, je hebt alle voorbereidingen getroffen. Je koelkast staat vol, je bent gedoucht, het huis is opgeruimd en ruikt lekker en er klinkt een romantisch muziekje. Nu kan je ervoor kiezen om samen op de bank te ploffen en een goed gesprek te voeren onder het genot van een glaasje rood. Maar er zijn nog veel meer activiteiten die je kunt doen tijdens jullie romantische avond thuis. Ik heb er 21 voor jullie op een rij gezet.

1. Samen eten

Dat liefde door de maag gaat geldt voor zowel vrouwen als mannen. Eten verbindt mensen, dus is het een ideale activiteit voor een romantische avond. Nu zijn er natuurlijk verschillende opties.

Kook een 3 gangen diner. Kies lekkere recepten uit en sloof je uit in de keuken. Doe net alsof je in een restaurant bent, dek de tafel netjes op en geniet van je culinaire hoogstandjes. En je kunt er natuurlijk voor kiezen om de derde gang in een andere kamer te nuttigen…

Ga gourmetten, of pizzeretten of pannekoekeretten. Je hebt tegenwoordig verschillende Fun Food varianten, probeer het eens uit. Het is vaak avondvullend, er is genoeg tijd om tegelijkertijd te kletsen en je kunt er heerlijk mee variëren.

Kook samen een simpele maaltijd. Samen koken is gezellig, ook als het om een simpele maaltijd gaat. Zo heb je tijd voor elkaar in de keuken en meer tijd om de rest van de avond te vullen met andere romantische dingen.

Laat sushi of tapas bezorgen. Of natuurlijk iets anders! Kies voor gemak en voor de minste rommel! 

2. Plan samen een reis

Beide een grote liefde voor reizen? Of willen jullie gewoon graag samen even weg? Plan dan samen je reis! Of het nu een stedentrip is in Europa of drie maanden naar Azië, samen je reis plannen geeft voorpret en voorpret is goed tijdens jullie date avond!

Hoe pak ik dat aan?
Hebben jullie al een bestemming gekozen? Of is de bestemming nog onbekend? Vertel elkaar je reisdromen en kijk welke dromen jullie delen. Struin samen het internet af, lees tijdschriften over reizen of blader reisgidsen door. Maak bijvoorbeeld een moodbord van jullie gekozen bestemming of schrijf op wat jullie daar allemaal willen zien.

Fantaseer samen vast over hoe het zal zijn als jullie daar aankomen en wat jullie in de dagen erna gaan ondernemen. Liever nog geen activiteiten vastleggen? Ook geen probleem, dan blijft het heerlijk bij samen fantaseren en praten over jullie toekomstige reis!

3. Een spelletje spelen

Ouderwets een spelletjesavond organiseren kan ook prima met zijn tweeën tijdens jullie romantische avond thuis. Steek wat kaarsjes aan, kies wat spelletjes uit, zet lekkere hapjes op tafel en schenk een goed glas wijn in. Ideale ingrediënten voor jullie avondje samen. Houden jullie niet van bord- of kaartspelletjes, maar zijn jullie gek op gamen? Ook dit kan!

Spelletjes spelen met een twist:
Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om nergens voor te spelen, gewoon voor de eer. Maar waarom zou je het niet een beetje spannender maken? Ga ergens om spelen. De verliezer doet morgen de afwas of de verliezer laat vanavond de hond uit. Je huishoudelijke taken verdelen met het doen van een spelletje kan al erg grappig zijn, maar ik doelde natuurlijk ergens anders op. De verliezer geeft een massage of de winnaar mag een plekje in huis kiezen waar jullie de overwinning zullen vieren.

Maar ook het bekende ‘strippoker’ kan jullie romantische avond thuis spannend maken. Na iedere ronde trekt de verliezer een kledingstuk uit, kan ook ingezet worden bij andere spellen dan poker. Wedden dat jullie een leuke avond zullen hebben?

Inspiratie nodig voor welke spellen er op de markt zijn voor 2 personen? Lees dan ook ons artikel over spelletjes voor twee personen.

4. Samen films kijken

Het klinkt cliché, maar dat is het niet! Ouderwets een avondje films kijken terwijl je onder het genot van een lekker drankje tegen je partner of date aan ligt, wie zegt daar nu nee tegen? Zorg voor wat hapjes op tafel, schenk je glas vol en zwijmel samen weg.

Tip: zorg ervoor dat je van te voren al wat films hebt uitgezocht. We kennen allemaal het: ‘zullen we een film kijken – we zijn anderhalf uur verder voordat we een film hebben gevonden’ fenomeen. Dit bederft de pret. Dus kies vast een paar films uit, zet je telefoon op stil en genieten maar!

samen film kijken

5. Samen series bingen

Liever geen filmavond, maar samen genieten van jullie favoriete serie? Waarom niet? Zorg voor dezelfde ingrediënten als bij de filmavond, maar zet dan jullie serie op. Bingen maar!

6. Leer elkaar beter kennen d.m.v. vragenkaartjes

Hoe goed kennen jij en je partner elkaar? Of heb je vandaag pas de derde date? Gebruik jullie romantische avond om elkaar beter te leren kennen. Dit kan natuurlijk spontaan, maar soms kunnen specifieke vragen jullie wat meer uitdagen om het achterste van de tong te laten zien.

Maak daarom gebruik van vragenkaartjes. Er bestaan verschillende soorten op de markt. Van hele onschuldige en interessante, naar wat pikantere vragen die je elkaar kunt stellen. Trek een kaartje uit de pot of van de stapel en stel de vraag. Je zult zien dat er leuke, interessante gesprekken uit voort komen. Na deze avond ken je elkaar hopelijk weer een klein stukje beter. Zelf hebben wij de Vertellis-vragenkaartjes geprobeerd, een echte aanrader voor een goed gesprek.

7. Schilder elkaar

Ben je beide creatief of liefhebber van creatieve hobby’s? Houden jullie van kunst en schilderijen? Maak jullie eigen kunstwerk, van elkaar! Koop bij bijvoorbeeld de Action lege canvasdoeken en verf (of ander materiaal om mee te schilderen/tekenen) en ga aan de slag! Laat jouw partner model zitten of schilder elkaar tegelijkertijd. Zo kan je ongestoord naar je partner kijken, is er genoeg ruimte om heerlijk te flirten en goede gesprekken te voeren.

Liever niet model zitten? Geen probleem. Jullie kunnen ook beide een schilderij maken van iets wat jullie zelf hebben bedacht. Laat je fantasie hierin de vrije loop. En een leuke tip! Als je een iets groter canvas doek koopt, is er ook ruimte om samen aan éen kunstwerk te werken. Wie weet is het ook iets voor aan de muur?

8. Maak samen een playlist

Muziek zegt zoveel meer dan woorden. Het roept herinneringen op, het vertelt verhalen en het laat emoties los. Samen naar muziek luisteren is dan ook een ideale bezigheid voor jullie romantische avond. Een CD opzetten van je favoriete artiest of een livestream van een goede DJ, met de digitale wereld kan je alles luisteren wat je maar wilt.

Maar jullie hebben vast wel een nummer samen? Liedjes waarop jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, of waar jullie andere mooie herinneringen aan hebben? Ga samen op zoek naar muziek die bij jullie past, nummers die jullie en jullie relatie typeren. Luister samen naar deze liedjes en praat erover. Zet ze in een playlist op Spotify en jullie hebben in de toekomst altijd een lijstje die jullie kunnen opzetten tijdens een nieuwe romantische avond.

stellen massage

9. Geef elkaar een massage

Als het gaat om romantiek vliegen de cliché’s je om de oren. Masseren lijkt er ook zo een. Maar clichés zijn niet altijd slecht. Geef elkaar eens een lekkere massage! En dan bedoel ik niet ‘schat, ga maar liggen, dan knijp ik 5 minuten in je schouders’. Nee, een uitgebreide massage! Ter voorbereiding zouden jullie een kleine massage cursus kunnen volgen. Dit kan ook online (technieken worden dan uitgelegd aan de hand van filmpjes). Zo kun je net even een stapje verder, het geeft jullie liefde- en seksleven een vette boost!

Hoe pak ik dat aan?
Zorg ervoor dat je comfortabel ligt, maar ook comfortabel zit (voor degene die masseert). Zet een ontspannen muziekje aan (bijvoorbeeld uit jullie eigen samengestelde playlist). Steek een aantal kaarsjes aan en brand een klein wierrookstokje. Zoals eerder beschreven worden we geprikkeld met al onze zintuigen, zeker wanneer je de ogen sluit zijn de andere zintuigen sterker aanwezig.

Tijdens een massage geniet je dan nog meer van de aanraking, geuren en geluiden om je heen.
Zorg voor goede massage olie en een aangename temperatuur in de kamer. Trek een comfortabele en vooral sexy outfit aan en je kunt aan de slag.

Hebben jullie de standaard massage kneepjes goed onder de knie? Daag jullie zelf dan uit door een erotische massage te geven aan elkaar. Er zijn bijvoorbeeld kaartjes te koop, die jullie kunnen gebruiken. Hierop staat uitgelegd welke massage handeling je op dat moment kan doen.
Jullie zullen gegarandeerd een geweldige avond beleven!

10. Bereid een strip-act voor

Of je nu man of vrouw bent, een stripact is voor beide geslachten iets opwindends! Zorg voor een sexy outfit en bereid een act voor. Oefen deze act tot je zelfverzekerd genoeg bent om het te gaan uitvoeren. Op de avond zelf zet je je partner of date op een stoel, muziekje aan en uit met die kleren! 

11. Samen sporten

Samen sporten is misschien niet voor iedereen het eerste waar zij aan denken bij een romantische avond, maar laat het me toch even uitleggen. Wanneer je beide heel erg sportief bent, iedere dag spendeert in de gym, is het ideaal om sport te combineren met wat romantiek. En sporten kan gewoon thuis! Zorg voor wat fitness attributen die jullie kunnen gebruiken en ga aan de slag.

Geen fitness attributen in de buurt? Geen probleem, want met je lichaamsgewicht kom je vaak al een heel eind. Maar ook voor niet super sportieve mensen, kan thuis sporten juist ideaal zijn! Zo kun je bij je partner zijn en aan je shape werken tegelijkertijd.

Maar waar zit nu de romantiek? We kennen ze allemaal wel, van die filmpjes op YouTube over power koppels die samen trainen. Zij gebruiken elkaars lichaam als fitness attribuut en hebben op deze manier continu fysiek contact. Probeer dit soort oefeningen samen uit of probeer bepaalde yoga poses die jullie met zijn tweeën kunnen doen. Jullie zullen zien dat dit zorgt voor hoop gelach (lees: trainen van de buikspieren), maar ook zeker voor een hoop teasen.

En hoe romantisch om vervolgens samen onder de douche te stappen voor een extra cardio sessie?
Wist je dat je tijdens de seks (mits je niet alleen op je rug ligt) ongeveer 100 kcal per 20 minuten kan verbranden? Naast de kcal die je verbrand met sporten een prima aanvulling. Dus ga ervoor!

12. Zoek een gezamenlijke hobby

Een gezamenlijke hobby, het kost misschien wat tijd om iets te zoeken waar jullie beide je ei in kwijt kunnen (of niet). Maar samen aan een project werken, samen een passie delen, geeft al de nodige romantiek. Knap samen meubels op, ga samen puzzelen of maak samen een lego bouwpakket. Er zijn genoeg hobby’s te bedenken die je als stelletje kunt doen en waarmee je je romantische avond thuis kunt vullen.

Inspiratie nodig voor een nieuwe gezamenlijke hobby? Bekijk onze artikelen: de leukste hobby’s voor vrouwen en de leukste hobby’s voor mannen en bekijk of er iets bij zit waar jullie beiden blij van worden!

dansend stel

13. Dansen

Zie je het voor je? Er staat een heerlijk muziekje aan, je woonkamer is gevuld met kaarsjes, jullie hebben net gegeten en een wijntje ingeschonken, maar staan op om spontaan met elkaar te schuifelen! Toppunt van romantiek als je het mij vraagt. Maar ook samen salsa dansen, gekke moves van YouTube leren of een potje ouderwets gabberen zorgt ervoor dat jullie een romantische avond hebben. En willen jullie dansen combineren met een beetje competitiviteit, koop dan het spel Just Dance en battle away!

14. Organiseer een wijnproeverij

Hoewel je bij een wijnproeverij niet zo snel aan je eigen woonkamer denkt, kan dit natuurlijk wel. Haal wat goede wijnen in huis en de proeverij kan beginnen. Bij de meeste slijterijen werken mensen die wel verstand hebben van wijn. Je kunt je daar laten adviseren over welke wijnen je het beste kunt kopen om thuis zo’n proeverij te doen.

Zorg naast de wijn voor een paar lekkere hapjes om af en toe je smaak anders te prikkelen.

Liever niet zelf aan de slag met het kopen van de wijnen? Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die bij je thuis een wijnproeverij komen organiseren, of die je een box kunnen opsturen zodat je het zelf kunt doen. Het enige dat je dan nodig hebt is genoeg wijnglazen. En, elkaar wel aankijken tijdens het proosten he?

15. Toetjes proeverij

Zijn jullie allebei gek op toetjes? Waarom zou je dan niet een keer een avond alleen maar toetjes eten? Je kunt er voor kiezen om zelf verschillende toetjes te maken, of vraag in je favoriete restaurant of je een paar toetjes mag meenemen. Met een dessert wijntje erbij is je avondje compleet.
Leuke tip! Doe elkaar een blinddoek om en laat elkaar blind proeven. 

16. Probeer iets nieuws uit in de slaapkamer

Is het gelukt om een oppas te regelen? Is de kans klein dat jullie gestoord gaan worden? Duik dan samen de slaapkamer in (of een andere ruimte in huis) en probeer nieuwe standjes uit. Niet alleen om je seks leven een boost te geven, maar ook omdat het gewoon ontzettend leuk is! Als inspiratie kunnen jullie een Kamasutra boek gebruiken, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Er zijn ook andere speelse manieren om tot nieuwe standjes te komen. Kennen jullie bijvoorbeeld de dobbelstenen met verschillende standjes erop? Of kaartjes waarin je elkaar om de beurt kunt uitdagen tot nieuwe dingen? Een tip: heb niet direct te hoge verwachtingen. Humor in de slaapkamer is ook belangrijk, als jullie maar plezier hebben samen.

romantisch kamperen

17. Kamperen in de woonkamer

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een romantische avond thuis en het kost tevens wat voorbereidingstijd. Maar hoe romantisch gaat dit zijn? Zet een tentje op in jullie woonkamer, of maak een tent van lakens. Hang leuke lampjes op, leg een lekker matrasje in jullie zelfgemaakte tent en jullie kampeeravontuur kan van start. Heb een goed gesprek, speel een spelletje of luister naar muziek terwijl jullie genieten van een wijntje en elkaar. Gelukkig is hier het toilet wel dichtbij!

Heb je een tuin en is het toevallig een zomerse avond? Dan kun je er ook voor kiezen om jullie kampeer avontuur te verplaatsen naar de tuin! 

18. Samen douchen of in bad

Ga eens samen onder de douche of lekker in bad. Steek wat kaarsjes aan in de badkamer en zet een lekker muziekje op. Kies een badolie of -schuim die lekker ruikt en waarvan jullie heerlijk tot rust kunnen komen. Neem de tijd voor elkaar, zeep elkaar lekker in en geniet van elkaar. Als dat niet romantisch is!

19. Doe een rollenspel

Haal je acteerskills uit de kast, accepteer een kleine dosis ongemak en ga een rollenspel doen! Ik weet dat dit niet voor iedereen weggelegd is, maar probeer er eens voor open te staan. Bespreek met elkaar jullie fantasieën en bekijk in hoeverre jullie hier iets mee kunnen. Weet waar je partner opgewonden van wordt en maak hier gebruik van. Een rollenspel kan iets opwindends zijn, zeker als het in jullie straatje ligt en jullie er beide aan toe kunnen geven.

Een rollenspel kan in allerlei vormen gespeeld worden. Jullie hoeven echt niet als Tarzan en Jane door de woonkamer te slingeren. Jullie kunnen ook een eerste date nadoen, doen alsof een van de twee beroemd is of een andere fantasie uit de kast halen. Ik ben benieuwd of het jullie lukt om uit de comfort zone te stappen! 

20. Home Spa

Tover je huis om tot een wellness en geniet samen van een beauty avond. Geef elkaar een gezichtsbehandeling, een massage of duik samen in een voetenbadje. Zowel voor mannen als voor vrouwen uitermate geschikt! Trek jullie badjas en badstof slippertjes aan en waan je door je huis alsof je in een echt Spa bent. Een selfie van jullie gezichten inclusief maskertjes maakt het helemaal af!

romantisch dromen

21. Samen dromen

Om nog even terug te komen op het begin. Gewoon een goed gesprek onder het genot van een goed glas wijn, daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Het is gezellig, makkelijk in te plannen en op die manier hebben jullie echt aandacht voor elkaar. Gebruik deze tijd om naar elkaar te luisteren, elkaar te leren kennen en te genieten van elkaar.

Laat jullie fantasie de vrije loop en droom samen over jullie toekomst. Wat willen jullie nog bereiken, doen of gezien hebben? Komen jullie dromen overeen of kun je je partner ergens in motiveren? Stel samen doelen op! Dit kan van alles zijn. Jullie willen samen een paar kilo afvallen, samen sparen voor een grote reis of samen een business beginnen. Maak de doelen visueel door ze ergens op te schrijven en op te hangen. Ergens waar je ze regelmatig ziet. Nu kunnen jullie samen aan de slag om deze doelen te bereiken! En doelen bereikt? Vergeet niet deze samen te vieren!

Wij van Thuisactivteiten hopen dat jullie met deze ideeën de romantiek gaan beleven! Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet. Ontbreken er volgens jou nog wat ingrediënten voor een romantische avond thuis? Laat het ons hieronder weten!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie