Ben jij ook zo een spelletjes addict? Dan ben je vast heel blij met deze lijst, want wij geven jou 33 spelletjes voor twee personen!

Wij als spellen liefhebbers hebben ondertussen een kast vol die uitpuilt van de spellen. Omdat we ook graag een spelletje met zijn tweeën willen spelen zoeken we regelmatig naar spellen die leuk zijn voor twee personen, of die speciaal voor twee spelers gemaakt zijn.

Bij het samenstellen van de onderstaande lijst hebben we alle spellen uit de kast getrokken en alle spellen opgeschreven die wij de moeite waard vonden om te benoemen. Al snel was dit “lijstje” een waslijst geworden. We kregen het niet voor elkaar een top 10 te maken en dus hebben we besloten ze toch allemaal te benoemen en ze in categorieën (kaart-, bord-, en dobbelspellen) te plaatsen.

The Game – Duel

The Game Duel voor twee personen

2 spelers / 8 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs: €10,99

In tegenstelling tot The Game, speel je bij The Game – Duel niet met, maar tegen elkaar! Toch zul je elkaar af en toe moeten helpen om verder te komen. Natuurlijk wordt het je niet makkelijk gemaakt en zorgen de regels van The Game – Duel voor een flinke uitdaging.

Tijdens het spel heb je beiden een gedekte stapel voor je en neem je een aantal kaarten op hand. Voor je liggen twee aanwijzingskaarten (een van 1 naar 59, ander van 60 naar 2). Probeer zo slim mogelijk jouw handkaarten op de aanwijzingskaarten te plaatsen (waar mogelijk opvolgend op wat er al ligt), iedere beurt minimaal twee. Je mag per beurt ook één kaart bij de ander plaatsen, alleen als je diegene daarmee helpt. Vul je handkaarten aan met kaarten uit de gedekte stapel. Wie als eerste door zijn gedekte stapel heen is en al zijn handkaarten heeft weggespeeld, wint The Game – duel!

Toch liever de co-op versie? Speel dan The Game en werk samen om de gedekte stapel weg te werken. Lees hier onze The Game review!

Wij zijn erg fan van alle versies van The Game. Vooral The Game – Duel gaat standaard met ons mee op vakantie en tijdens weekendjes weg. Ondanks dat we graag co-op spellen spelen, vinden we het duel element in deze versie juist erg tof! Een beetje competitie en uitdagen, daar houden wij wel van!

The Mind

The Mind

2 tot 4 spelers / 8 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs: €10,99

Hoe goed kennen jij en je partner elkaar? Hoe goed voelen jullie elkaar aan? Test dit met The Mind. The Mind is meer dan een simpel kaartspelletje, het is een spannende beleving. Lukt het jullie om het laatste level te voltooien, dan voelt dit als een ware overwinning! 

Jullie beginnen beiden met vier kaarten, ieder level komen daar wat kaarten bij. Zonder enige vorm van communicatie, maar met opperste focus, proberen jullie de kaarten op de juiste volgorde te krijgen. Je probeert dus aan te voelen wanneer je jouw kaart moet spelen. Maak je een fout, dan verliezen jullie een leven. Je kunt er ook voor kiezen om een hulpkaart in te zetten, je mag dan beiden je laagste kaart af leggen. Als het jullie lukt om het hoogste level te bereiken, zonder al je levens te verliezen, dan winnen jullie het spel!

Omdat wij erg fan zijn van The Game, mocht deze niet in onze collectie ontbreken. Hetzelfde principe als The Game, maar dan zonder 1 woord te zeggen en elkaar alleen maar aan te voelen/kijken. Het leek niet moeilijk, maar na een aantal potjes bleek het toch moeilijker dan gedacht. Bij het uitspelen de eerste keer gaf het een enorme kick!

Beverbende

Beverbende kaartspel

2 tot 6 spelers / 6 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs €10,95

Beverbende is een super leuk spel wat je goed met twee spelers kunt spelen. Het doel is om in 6 rondes zo min mogelijk (straf)punten te halen. Elke speler begint met 4 gesloten kaarten voor zich, waarvan je alleen de buitenste twee kaarten op het begin van het spel mag bekijken. Een goed geheugen is bij dit spel dus wel handig.

De speler die aan de beurt is trekt een kaart van de trekstapel. Dit kan een kaart zijn met een puntenaantal van 0 t/m 9  die je mag wisselen met de kaarten voor je, of een kaart met een eigenschap waarmee je naar je eigen kaart mag spieken of een kaart mag ruilen met je tegenstander. Als een speler genoegen (denkt) te nemen met de kaarten die voor zich liggen klopt hij/zij af. Iedereen mag nog 1 keer en eindigt de ronde. De strafpunten worden geteld en verwerkt op het scoreblok. Degene met de minste punten na 6 rondjes, wint het spel!

Wij vinden Beverbende een heerlijk snel en makkelijk spelletje. En hoewel we het soms lastig vinden om te onthouden welke kaarten er voor ons liggen, maakt dat het juist ook weer grappig en spannend. Zeker omdat je kaarten bij elkaar kunt wegpikken, kun je elkaar tijdens dit spel goed plagen. Beverbende is ook leuk met meerdere spelers.

Voor een uitgebreide uitleg en ons oordeel, lees onze review over Beverbende.

Skip-Bo

2 tot 6 spelers / 6 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs €14,99

Een leuk en spannend kaartspel voor jong en oud. Skip-Bo is een vlot, makkelijk te leren kaartspel die niet snel zal vervelen. Lukt het jou om als eerste al je kaarten kwijt te raken, door ze in volgorde van 1 tot 12 weg te spelen? Dan win je het spel!

Bij Skip-Bo heb je beiden een gedekte stapel voor je neus en een aantal kaarten op hand. In het midden liggen vier, nog lege, stapels te wachten om aangevuld te worden. Per beurt leg je kaarten af oplopend van 1 tot 12. Is de twaalf bereikt, dan mag de stapel weg en is er weer een nieuwe mogelijkheid om bij 1 te beginnen. Voor je neus liggen ook vier, nog lege, stapels, waar je kaarten tijdelijk mag parkeren en die je ook weer af mag leggen op de middenstapels. Maar let goed op de kaarten van je tegenstander, want voor je weet help je de ander om alles weg te spelen!

Skip-Bo is wederom zo’n spel met een hele hoge verslavingsfactor. Wij hebben de kaarten flink versleten, na al die tientallen potjes die we hebben gespeeld. Zowel met z’n tweeën als met een groep is dit een spel die wij nog steeds niet zat zijn!

Exploding kittens

Exploding kittens kaartspel

2 tot 5 spelers / 7 tot 99 jaar / 15 minuten / Prijs €19,95

Bij dit grappige/populaire spel speel je op een zo tactisch mogelijke manier Russisch roulette. Het doel is om geen exploding kitten te trekken van de trekstapel. Doe je dit wel? Dan lig je uit het spel. Je bent ten alle tijde verplicht om een kaart van de stapel te trekken. Met aanval-, verdedigings- en sla een beurt over-kaarten probeer je de exploderende poesjes te ontwijken en je tegenstanders erin te luizen. 

Een makkelijk te begrijpen spel die bij iedereen in de smaak zal vallen door de leuke plaatjes en namen op de kaarten. Leuk om met zijn tweeën de spelen of met meer mensen. Door de uitbreiding (Imploding Kittens) toe te voegen kan het spel tot maximaal 6 spelers gespeeld worden.

Een van onze favoriete spellen, zowel voor 2 personen als met onze vriendengroep. Wij hebben erg hard gelachen om de benamingen en tekeningen die ze gebruikt hebben op de kaartjes. Omdat je kaarten bij elkaar kunt stelen en beurten kunt doorschuiven, heeft het spel een plagerig element. Voor ons heeft Exploding Kittens een hoge verslavingsfactor. 

Lost Cities

Lost Cities speciaal voor twee personen

2 spelers / 10 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €10,95

Lost Cities is een kaartspel speciaal gemaakt voor twee spelers waarbij elke speler expedities moet maken om punten te scoren. De expedities zijn er in 5 verschillende kleuren (groen, blauw, rood, wit en geel) en hebben genummerde handkaarten van 2-10 die je van de trekstapel kunt trekken. 

Een expeditie start je door een kaart van de matchende kleur neer te leggen en verder uit te bouwen. Maar let wel op! Het starten van een expeditie kost je 20 minpunten. De kaarten die je in de expeditie legt geven je pluspunten. Wees er dus zeker van dat je genoeg punten neerlegt om in de plus te komen!

Lost Cities is een geweldig spel speciaal voor twee spelers waar geluk en tactiek elkaar goed afstemmen. 

De eerste paar potjes Lost Cities die wij speelden, kostten het ons flink wat moeite om de juiste tactiek te bepalen. Maar na ieder potje kregen we weer nieuwe inzichten om elkaar te kunnen verslaan! Een goed spel als je competitief bent! 

Saboteur – Het Duel

1 tot 2 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs: €10,95

Saboteur is een spel waarbij je als goudzoeker op zoek gaat naar goud, of juist als Saboteur proberen anderen te dwarsbomen. Naast dit reguliere spel, is er nu ook Saboteur – Het duel. 

In dit spannende spel ben je op zoek naar zoveel mogelijk goudstukken. Je kunt hierbij gebruik maken van het graafwerk van de ander, of zelf een pad kiezen. Met verschillende kaarten en trollen, kan je de boel saboteren en hiermee je tegenstander flink in de weg zitten. Een snel, spannend spelletje voor de tactische speler. Ideaal om elkaar lekker te plagen!

En heb je toch het huis voor jou alleen? Dan kun je dit spel ook alleen spelen. 

Een spel waarbij we elkaar kunnen dwarsbomen, klinkt als een spel naar ons hart! Saboteur – Het Duel hebben wij gezien op een spellenbeurs. Het wekte onze nieuwsgierigheid, omdat we de reguliere versie vaak met vrienden hebben gespeeld. Dit spelletje staat zeker op ons lijstje om aan te schaffen! 

Catan – Het snelle kaartspel

Kaartspel van Catan

2 tot 4 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €10,95

Catan, wie kent het spel niet? Gelukkig hebben de makers ook Catan – Het snelle kaartspel uitgebracht, geschikt voor twee spelers! Een tof spel, overeenkomstig met het bordspel, maar dan een vlotte versie met kaartjes.  

Met een aantal simpele regels is het ook in dit spel de bedoeling dat je straten, dorpen en steden bouwt. Dit keer in kaartjes voor je neus in plaats van op een speelbord. De verschillende grondstoffen, die je op hand hebt, zijn onderling of met de markt te ruilen. Maar wees alert: overwinningspunten kunnen weer verloren gaan en ridders kunnen weer verdwijnen. Bescherm je gebouwde stad dus met kerken of een stadsmuur! Heb jij als eerste het afgesproken aantal punten gehaald, dan win je het spel! Het spel is makkelijk mee te nemen, je hebt weinig speelruimte nodig, ideaal voor op vakantie!

Wij zijn fan van Catan! En zijn daarom erg blij met het snelle kaartspel. Omdat het ongeveer een half uurtje duurt en weinig ruimte in beslag neemt, is dit een spel die we erg leuk vinden om met z’n tweeën te spelen. 

Set! Kaartspel

Set Kaartspel

1 tot 8 spelers / 6 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs €13,95

Een leuk familie spel, waarbij je erg alert moet zijn! Ook alleen of met een grotere groep te spelen! Ben jij snel en houdt je makkelijk overzicht? Dan is Set! Kaartspel wat voor jou.

Er liggen twaalf kaarten van verschillende kleuren en symbolen op tafel. Elke kaart past bij een aantal andere kaarten (gebaseerd op kleur, hoeveelheid en vorm). Alle spelers zoeken nu tegelijk naar een Set! Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van de eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend. Wanneer je dit ziet roep je Set! Klopt dit, dan mag je de kaarten houden. De kaarten worden dan weer tot twaalf aangevuld. Wie heeft er aan het einde van het spel de meeste verzameld?

Wat een makkelijk spel lijkt, is moeilijker dan je denkt! Maar wij vinden het daardoor een leuk en uitdagend spelletje! Set! Kaartspel vraagt om een flinke dosis concentratie en is daarom reuze spannend! 

Port Royal

Port Royal kaartspel

2 tot 5 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €13,95

Een snel kaartspel voor de echte gokker! Durf je risico’s te nemen of speel je liever op safe? Heb jij het geluk dat je steeds vooruit komt, of mag je beurten niets doen? Port Royal is makkelijk uit te leggen en geschikt voor zowel twee spelers als een iets grotere groep.

Verzamel gouden munten met behulp van verschillende schepen die één voor één van de gedekte stapel getrokken worden. Verschijnt er een schip van dezelfde kleur? Dan ben je helaas je beurt kwijt. Het spel bevat verschillende karakters, die het hele spel voor voordelen kunnen zorgen. Deze karakters en expedities leveren overwinningspunten op, die naar de winst van het spel kunnen leiden.

Het basis spel onder de knie en toe aan nieuwe uitdagingen? Speel dan de uitbreiding waarbij je ook co-op of solitair kunt spelen!

Als je van leuke kaartspellen houdt, mag Port Royal niet ontbreken. Wij vinden dit spel ideaal voor 2 personen, maar ook met een klein groepje is het leuk om te spelen. Het leuke aan Port Royal vinden wij dat je steeds een gokje moet wagen. 

Claim!

Claim voor twee spelers

2 spelers / vanaf 10 jaar / 25 minuten / Prijs €11,95

De koning is dood en hij heeft geen erfgenamen. De vijf facties in het rijk moeten gaan uitvechten wie de nieuwe koning wordt. Word jij het of je tegenstander? Zoek aanhangers in alle facties en claim de troon.

Claim is een vlot spel met super toffe graphics gemaakt om expliciet te spelen met 2 spelers. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. Tijdens de eerste ronde ben je bezig jouw volgelingen te rekruteren. Je krijgt kaarten op hand vanuit de gedekte stapel. Zorg dat je sterke volgelingen overhoudt om uiteindelijk de troon mee te claimen. Dit doe je door om de beurt een kaart te tonen.

Aan de hand van de kenmerken van alle facties en de sterkte van het karakter bepaal je wie die battle wint. In de tweede fase gebruik je de volgelingen in de strijd om de gunst van de vijf facties van het rijk. Dit gebeurd op dezelfde manier als in fase 1. Heb jij de meeste volgelingen van een factie verzameld, dan krijg jij de stem van die factie. De speler met de stem van minstens drie facties wint het spel!

Ook nieuwsgierig naar andere facties? Speel dan ook Claim 2!

Wij hebben Claim uitgetest en gekocht op een spellenbeurs. Het spel werd toen uitgebreid uitgelegd door een medewerker van White Goblin Games. De regels lijken lastiger dan dat het spel uiteindelijk is. Wij vinden Claim een leuk en tactisch 2 persoons spel, die we graag uit de kast trekken.

Uno!

Uno kaartspel

2 tot 10 spelers / vanaf 7 jaar / 30 minuten / Prijs €10,95

Kennen jullie het ouderwetse spel ‘pesten’ nog? Waarbij je met de joker vijf kaarten moest pakken en elkaar dus flink kon irriteren! Uno is eigenlijk dit ouderwetse spel, maar dan in een hip jasje!

Speel je handkaarten om de beurt weg, op basis van kleur of getal. Ondertussen kun je elkaar flink dwarsbomen door pestkaarten weg te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld het gehele spel omdraaien, iemand kaarten laten pakken of de kleur veranderen. Heb je nog maar 1 kaart over? Roep dan UNO! Doe je dit niet, dan moet je voor straf kaarten van de trekstapel pakken. Heb je als eerste al je handkaarten af gelegd? Dan win je het spel!

UNO heeft ook een aantal uitbreidingen of andere versies uitgebracht, waaronder UNO junior en UNO flip!

UNO is een tijdloos spel, die we (net als Skip-Bo) ondertussen hebben versleten! Een spel die volgens ons niet mag ontbreken. 

Machi Koro

Machikoro voor twee personen

2 tot 4 spelers / 7 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €16,95

Bij Machi Koro is het doel om je stad af te bouwen voordat je tegenspeler dit doet. Een makkelijk spel met duidelijke regels zorgen ervoor dat je dit spel snel op tafel legt. De combinatie van tactiek en geluk (het gooien met de dobbelstenen) maken dit spel erg uitdagend. Daarnaast kan de worp van je tegenspeler(s) in je voordeel werken voor de gebouwen die je voor je hebt liggen.

Iedere speler begint met twee startgebouwen (het graanveld en een bakkerij) en vier gesloten bezienswaardigheden. De twee startgebouwen worden open neergelegd en hebben bepaalde voordelen tijdens het spelen van het spel. Wie als eerste zijn vier bezienswaardigheden heeft gebouwd wint het spel. Door het gooien van de dobbelstenen mag je aan de hand van de gegooide ogen een gebouw uit de voorraad bouwen om je doel te bereiken: het afmaken van je stad!

Om het spel nog uitdagender te maken zijn er diverse uitbreidingen te koop waardoor je niet snel bent uitgekeken op dit spel!

Machi Koro is een van de laatste spellen die we hebben gekocht om met z’n tweeën te proberen. Het spel heeft een goede indruk op ons gemaakt en we zijn erg nieuwsgierig naar de uitbreidingen.

Black Stories

Black Storie vanaf 2 personen

2 tot 15+ spelers / 12 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs gemiddeld €9,95

Black Stories is een geniaal spel die je vanaf de bank kunt spelen. Eén speler neemt een kaartje uit de doos en leest de korte cryptische beschrijving die erop staat voor. Op de andere kant van het kaartje staat de volledige beschrijving van wat er gebeurd is. Dit houdt de lezer alleen voor zichzelf. Het doel is dat de andere spelers (zo specifiek mogelijk) raden wat er gebeurt is door vragen te stellen waar alleen ja of nee op beantwoord mag worden. Lukt het jullie om te ontdekken wat er precies gebeurt is?

Wegens het succes van dit spel, zijn er ondertussen al 16 verschillende versies met elk 50 raadsels te koop. Dit spel is leuk om te spelen als je met ze tweeën op de bank zit en doet het altijd goed in grote groepen!

Wij spelen regelmatig een aantal Black Stories kaarten, gewoon lekker vanaf de bank of in de auto  wanneer we een lang stuk moeten rijden. Wij vinden het soms erg lastig, omdat de Stories zo bizar zijn dat het wat van onze creatieve brein vraagt om de juiste vragen te stellen! Maar wij houden wel van een uitdaging. Ook erg leuk dat er veel verschillende versies zijn, zo gaat het spelletje niet snel vervelen!

Bordspellen voor twee personen

Deze bordspellen zijn geschikt, of speciaal gemaakt voor twee personen. Naast de reguliere competitieve spellen, bestaan er ook verschillende co-op varianten waarbij je moet samenwerken. In het onderstaande overzicht vindt je zowel vlotte, als avondvullende bordspellen die makkelijk te leren zijn.

7 Wonders Duel – Bordspel

2 persoons spel 7 Wonders Duel

2 spelers / 10 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €24,99

Het spel 7 Wonders heeft nu een editie speciaal voor twee personen uitgebracht. 7 Wonders Duel is een bordspel waarbij je leider bent van een beschaving en mooie gebouwen en wonderen moet bouwen.

Het spel speelt zich af in drie verschillende tijdperken, waarin je een sterk leger kunt maken, wetenschappelijke ontwikkelingen kunt doen en muntstukken kunt winnen om wonderen te verrichten. Er zijn verschillende manieren om het spel te winnen; overheersen op maatschappelijk of militair vlak, of burgerlijke overwinning. Een spannend en strategisch spel! Het spel is makkelijk op te zetten, snel te begrijpen en blijft ook na heel wat potjes een leuk spel om te doen!

Wij houden er van om af en toe een wat complexer bordspel te spelen, 7 Wonders Duel is zo’n spel! Je moet bij dit spel goed opletten, omdat er veel verschillende elementen zijn die kunnen bepalen of je gaat winnen of verliezen. Houd je alleen van simpele spelletjes, dan is deze niet geschikt.

Codenames Duet

Spel voor twee personen Code Names Duet

2 spelers / 10 tot 99 jaar / 15 minuten / Prijs €19,95

Een keer niet je partner als tegenstander, maar samen op een geheime missie om spionnen te contacteren? Speel dan Codenames-Duet! Naast Codenames en Codenames pictures is deze versie speciaal ontworpen om met twee personen te spelen. 

Leg ter voorbereiding een aantal kaartjes op het speelveld. Probeer nu op creatieve wijze jouw partner aanwijzingen te geven. Doe dit met één woord die op meerdere woorden kan slaan. Hopelijk pakt hij of zij de juiste spionnen eruit. Maar pas op, er zit een huurmoordenaar in het spel!

Een leuk, uitdagend spel, die iedere keer anders uitpakt door de vele verschillende speelveld opties die je kunt creëren. Er zitten voldoende kaartjes in het spel om verschillende combinaties te kunnen maken. Zijn jullie echt partners in crime?

Ondanks dat we beiden flink competitief zijn, spelen we ook graag co-op spellen! Codenames Duet is er daar een van. Niet een spel voor iedere avond, maar een leuk spel om eens in de zoveel tijd weer eens tevoorschijn te halen.

Ticket to ride

Ticket to Ride bordspel

2 tot 5 spelers / 8 tot 99 jaar / 60 minuten / Prijs €39,95

Ticket to ride is een tof bordspel die leuk te spelen is met meerdere spelers, maar zo zijn er ook een aantal uitbreidingen die zeer geschikt zijn voor twee personen. Bijvoorbeeld India&Zwitserland of de Nordic Countries.

In Ticket to Ride moet je als speler routes afleggen, om je bestemmingskaart te volbrengen. Deze routes maak je door treinkaarten van dezelfde kleur als de route te verzamelen en te verzilveren, en jouw treintjes op de route te plaatsen. Via tunnels, met veerdiensten of dwars door het landschap bouw je jouw treintjes om zo je bestemming te bereiken. Wie aan het einde van het spel de meeste routes compleet heeft gemaakt en zo de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!

De regels zijn makkelijk te begrijpen en het spel blijft spannend tot het einde! Zeker door de vele uitbreidingen die er zijn, blijf het een leuk spel om te spelen.

Ticket to Ride – het basisspel kàn met twee spelers gespeeld worden, maar wij vinden de India&Zwitersland versie daar meer geschikt voor. Omdat je er wat langer mee bezig bent, vinden wij dit een leuk spel om een avondje mee te vullen. 

Carcasonne

Carcasonne vanaf twee spelers

2 tot 5 spelers / 7 tot 99 jaar / 35 minuten / Prijs €24,99

Carcasonne is een tijdloos spel voor jong en oud. Met simpele regels en eindeloze variaties blijft het een spel die je steeds weer uit de kast trekt.

Carcasonne is een legspel waarbij je steden, kloosters, weggetjes en weides bouwt. Door jouw horig op de stad te zetten verdien je punten. Echter alleen als je stad ook echt af is. Jouw tegenstander kan jou dwarsbomen door een deel van jouw stad te veroveren en er zo met de punten vandoor te gaan. Om de beurt pak je een legtegel van de stapel en leg je deze aan de tegels die al op tafel liggen. De legtegels variëren van weggetjes en weides tot delen van de stad. Wie aan het einde van het spel de meeste steden, de langste weggetjes en de grootste weides heeft afgebouwd, wint het spel!

Naast het basisspel zijn er verschillende uitbreidingen, die zowel met elkaar als los van elkaar toegevoegd kunnen worden aan het basisspel. Dit maakt dat Carcasonne iedere keer op een andere manier te spelen valt en het niet gaat vervelen!

Carcasonne is van de bordspellen zeker één van onze favoriete, waar we dan ook meerdere uitbreidingen van hebben! Wij spelen dit spel regelmatig, en omdat het steeds weer anders is, blijft het ook leuk om te doen! 

Pandemic

Pandemic Bordspel

2 tot 4 spelers / 10 tot 99 jaar / 45 minuten

Dit toffe bordspel is een coöperatief spel waarin jij en je elite team de wereld moeten redden van een uitbrekend virus. Je reist samen met je medespelers de hele wereld over om de vier bijzondere ziektes tegen te houden en immuniteit te kweken. Lukt het jullie op tijd om de mensheid te redden tijdens een spannend potje Pandemic?

Het spel begint met het verspreiden van verschillende virusblokjes over de hele wereld. Aan jou en je medestander de taak om te voorkomen dat deze virusblokjes verder uitbreiden en om per virus een antigif te ontwikkelen. Vlieg het land over, bouw medische stations en werk samen om te winnen van het virus!

Na het spelen van het Verboden Eiland en de Vergeten Stad waren wij wel toe aan een nieuwe uitdaging. En omdat je geen invloed hebt op het spel verloop, was het voor ons een flinke kluif om het virus te verslaan. En sorry voor de wereld, maar het is ons niet altijd gelukt!

Patchwork

Patchwork Spel

2 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €17,95

Patchwork is een tactisch spel waarin je steeds voor dilemma’s staat en speciaal is gemaakt voor twee personen. Het doel is om zoveel mogelijk lapjes op jouw plateau te leggen, maar houdt hierbij rekening met wat het kost en wat het oplevert.  

Je bent niet per se afwisselend aan de beurt, omdat je met een tijdspoor werkt. Loop jij achter in het spoor, dan speel je tot de ander is ingehaald.

Wie het eerst een deken van 7 bij 7 heeft gemaakt, verdient bonus punten. Maar pas op voor de dilemma’s, want alle open tegels zijn minpunten. Hebben jouw keuzes genoeg opgeleverd om het spel te winnen?

Patchwork is een spel voor jong en oud. En vanwege de vele mogelijke combinaties van lapjes, speel je het spel iedere keer weer anders. Zo verveelt Patchwork nooit!

Wij hadden niet zulke hoge verwachtingen van het spel, maar Patchwork heeft ons aangenaam verrast. Het is belangrijk ook in de gaten te houden wat je tegenstander doet, zodat je daarop in kan spelen. Voor meer uitdaging schermen we onze plateautjes weleens af.

De vergeten stad

De Vergeten Stad spel

2 tot 5 spelers / 10 tot 99 jaar / 45 minuten / Prijs €24,95

Bij dit coöperatieve spel speel je niet tegen, maar met elkaar. Ieder met een eigen rol met elk een speciale vaardigheden. Samenwerken en goed overleggen is een must bij dit spel, anders gaan jullie het niet redden om succesvol de woestijn waarin jullie terecht zijn gekomen te verlaten. Want dat is het doel van dit spel: onderdelen vinden van een vliegmachine om jullie zelf te redden en niet onder het woestijn zand terecht te komen!

Elke speler begint met een bepaalde watervoorraad die niet leeg mag raken, als dit wel gebeurd is het spel afgelopen en hebben jullie verloren. Je bent dus niet alleen op zoek naar de onderdelen van het vliegtuig, je moet ook zorgen dat je water niet op raakt en op gaan zoek naar een waterput om jezelf, of je medespeler(s) bij te tanken. Na elke beurt waait de wind die het spelveld doen “bewegen”. Hier heb je geen invloed op wat zorgt voor elke keer nieuwe uitdagingen.

De vergeten stad is een aanrader als jullie een keer niet tegen elkaar, maar met elkaar willen spelen. Het spel heeft meerdere moeilijkheid niveaus zodat het spel niet snel zal vervelen!

De Vergeten Stad was het eerste co-op spel die wij samen hebben gespeeld. Leuk dat het spel iedere keer anders wordt gespeeld vanwege de verschillende rollen en de tegeltjes die steeds op een andere plek gelegd worden. 

Het verboden eiland

Het verboden eiland coöperatief spel

2 tot 4 spelers / 10 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €19,95

Het verboden eiland is een spel waarbij je moet samenwerken met je medespeler(s). Jullie gaan op zoek naar 4 schatten. Maar pas! Om het roven van deze schatten tegen te gaan ontwierpen de Archeërs een beveiliging waardoor de stad zou zinken als dit zou gebeuren. Als jullie de schatten gevonden hebben, vlieg je met een helikopter het eiland af.

Het spel begin je door de 24 eilandtegels op tafel te leggen met de 4 schatten rondom. Elke beurt heb je maximaal 3 acties die je uit kunt voeren (dit mogen er ook minder zijn). Je kan jezelf verplaatsen, een eiland tegel droogleggen, een schatkaart doorgeven aan je medespeler of een schat vinden. 

Na het uitvoeren van je actie(s) trek je twee kaarten van de schatstapel en volg je de instructie die hierop staat uit. Het kan hierbij voorkomen dat je een kaart trekt wat het water doet stijgen. Aan jullie dan de taak op in de volgende rondes de boel weer droog te leggen en niet te verdrinken. De speciale actiekaarten kunnen je hierbij helpen die je op ieder moment mag inzetten.

Het verboden eiland is zeer geschikt om met kinderen vanaf 8 jaar te spelen en leuk met zijn tweeën. Elke ronde kan er wat gebeuren waardoor je goed moet samenwerken met elkaar.

Het Verboden Eiland vinden wij iets makkelijker dan de Vergeten Stad, maar is zeer geschikt voor als je nog weinig ervaring hebt met co-op spellen.

Splendor

Splendor Spel

2 tot 4 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €29,99

Kruip in de huid van een rijke handelaar, tijdens het tactische en verslavende spel Splendor. Een spel die snel is uitgelegd, vlot speelt en iedere keer weer spannend blijft tot het einde.

Per beurt mag je maar één handeling doen. Edelstenen aanschaffen door het kiezen van een aantal fiches. Investeren in kaarten op tafel, door het inleveren van fiches, om zo een stabiele voorraad juwelen te krijgen. Of uiteindelijk met deze voorraad juwelen prestige punten verzamelen. Wie het eerst vijftien prestige punten heeft verzameld, wint het spel! Maak de juiste keuzes, neem af en toe wat risico en geniet van een potje Splendor. 

Splendor is een spel die wij heel graag spelen! Wel een flinke uitdaging, omdat we het soms lastig vinden de juiste tactiek te bepalen. Ook is het van belang je tegenstander goed in de gaten te houden! Daarom vinden wij dit spel ook zeer geschikt om met 2 personen te spelen.

Stratego

Stratego voor twee personen

2 spelers / 8 tot 99 jaar / 45 minuten / Prijs €35,95

Stratego is een spel van vroeger, een tijdloos en spannend spel, geschikt voor twee personen. Het doel van het spel is om de vlag van de tegenstander te veroveren, terwijl je tegelijkertijd je eigen vlag bewaakt. En dit doe je niet alleen. Gelukkig heb je de beschikking over een sterk leger, een spion en zes bommen! Lukt het jou om deze strijd te winnen?

Voorafgaand aan het spel bepaal jij je eigen strategie. Je bepaalt zelf de opstelling van je leger. De rangen van jouw soldaten bepalen of je de aanval wint of dat je het veld moet verlaten. Maar pas op, er liggen ook bommen in het slagveld. Raakt jouw speelstuk een van de bommen, is het einde spel!

Wij hebben stratego in onze kinderjaren flink wat afgespeeld! Gelukkig werden we in de jaren steeds slimmer in onze tactiek. Stratego is een echte klassieker!

Dobbelspellen voor twee personen

Bij dobbelspellen combineer je geluk met tactiek en zorgt altijd voor spanning. Net als kaartspellen, zijn dobbelspellen makkelijk mee te nemen. In het onderstaande overzicht hebben we een selectie gemaakt met dobbelspellen die geschikt zijn voor twee personen.

Yahtzee!

minimaal 2 spelers / 4 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs €9,95

Wie kent het niet? Yahtzee! Het leuke dobbelspel met vijf dobbelstenen waarin je om de beurt probeert om je scoreblok vol te krijgen. Van gelijke ogen tot hele straten, het is van belang om zo veel mogelijk punten te scoren, zodat je uiteindelijk het spel wint. En scoor je een Yahtzee, dan win je 50 punten!

Je gooit om de beurt de 5 dobbelstenen. Per worp kies je een aantal stenen waarmee je verder wilt. Per beurt mag je drie keer gooien met dobbelstenen naar keuze. Maak na de drie worpen de keuze welke scores je noteert en op welke plek je dit doet. Gooi je bijvoorbeeld drie vijven, dan mag je bepalen of je bij de vijven 15 punten neerzet, of dat je drie gelijken afkruist. Je mag dan de gehele score van alle ogen bij elkaar optellen en noteren. Zijn alle vakken vol, dan begint de punten telling. Degene met de meeste punten wint het spel.

Wij vinden dat Yahtzee niet mag ontbreken in deze ultieme lijst voor 2 persoons spellen. Een echte klassieker.

Qwixx

Qwixx voor twee spelers

2 tot 5 spelers / 8 tot 99 jaar / 15 minuten / Prijs €11,95

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten, maar speel je direct met z’n allen mee. Hoe leuk is dat! Simpele uitleg en een spannend spel!

Bij iedere worp kruis je getallen aan. Let op dat je alleen van links naar rechts mag aankruisen. Heb je dus de 12 en de 10 al aangekruist, mag je de 11 niet meer kiezen. Heb je vijf getallen kunnen aankruisen en wordt het laatste getal geworpen, dan kan jij een kleur elimineren. Zijn er twee kleuren geëlimineerd, dan stopt het spel. Hoe meer getallen je op je scorekaart kan aankruisen, hoe meer punten je hebt behaald. Ben jij de trotse winnaar?

Het leuke aan Qwixx vinden wij dat je altijd actief aan het spelen bent, ook als je niet aan de beurt bent. Wij hadden niet verwacht dat zo’n simpel spelletje, zo leuk kan zijn!

1000 Bommen en granaten

1000 bommen en granaten vanaf twee spelers

2 tot 5 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €12,95

Kruip in de huid van de piratenwereld en dobbel tegen je vrienden. 1000 Bommen en granaten is een superleuk spel, zowel met twee als met meer spelers. Bepaal zelf de eindscore en begin met dobbelen!

Probeer met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk gelijke symbolen te krijgen en verdien zo punten. Je mag de dobbelstenen steeds opnieuw gooien, behalve de doodshoofdjes. Bij drie doodshoofdjes lig je die ronde uit het spel en verdien je 0 punten. Trek voorafgaand aan je beurt een piratenkaart. Hierop staat een bonus, of juist een uitdaging die voor minpunten kunnen zorgen. Gooi je in de eerste beurt 4 of meer doodshoofdjes, dan vaar je met z’n allen naar piraten eiland en geef je jouw tegenstanders minpunten. Een leuk spelletje waarin een gokje wagen centraal staat.

Een van onze grootste verslavingen is het spelen van 1000 Bommen en Granaten! We hebben het spel ooit voor het eerst gespeeld bij vrienden en kort erna zelf aangeschaft! Nu spelen we bijna ieder weekend wel een aantal potjes! Het spel heeft een hoog competitie gevoel, blijft spannend tot het eind en je kunt elkaar plagen door naar Piraten Eiland te varen. Het spel wordt in onze vriendengroep ook regelmatig gespeeld!

Regenwormen

Regenwormen dobbelspel vanaf twee spelers

2 tot 7 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €14,95

Regenwormen is een simpel en vlot spelletje voor jong en oud. De enige vereiste is dat je kunt tellen!

Gooi met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk wormen en gelijke getallen. Leg deze beide apart en gooi met de overige dobbelstenen. Ook hier leg je andere gelijke getallen op zij. Heb je meer dan 20 punten en minimaal één worm, dan pak je de desbetreffende steen van tafel. Ligt de steen al bij een andere speler, dan mag je deze zelfs afpakken. Maar pas op! Gooi je geen nieuw getal of geen regenworm dan moet je een steen inleveren. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft verzameld, wint het spel!

Een spel waarbij het geluk je aan je zijde moet zijn, en voor ons een verslavende werking heeft. Als je één potje hebt gespeeld, wil je zeker meer. Wij vinden regenwormen een lekker simpel en spannend spelletje die (zeker voor gezinnen met kinderen) niet mag ontbreken.

Keer op keer

1 tot 6 spelers / 8 tot 99 jaar / 20 minuten / Prijs €14,95

Keer op keer is een verslavend spel, het blijft zeker niet bij één spelletje! Heb jij als eerste twee kleurtjes weggespeeld, stopt het spel en begint de punten telling! Ook als je tegenstander aan de beurt is, mag jij kleurtjes aankruisen. Zo ben je dus continu beiden bezig met het spel!

Gooi tijdens je beurt met zes dobbelstenen, drie dobbelstenen met een kleur en drie dobbelstenen met een getal. De middelste kolom van jouw kaart is de startkolom. Kies iedere keer een kleur en een getal en kruis de kleurtjes op je kaart af. Als jij twee dobbelstenen hebt gekozen, mag jouw tegenstander uit jouw worp ook een kleurtje en een getal kiezen. Je kunt punten verdienen met volle kolommen, het wegkruisen van alle sterren en het wegkruisen van een gehele kleur. Is het jou gelukt de meeste punten te halen?

Keer op Keer is een van onze nieuwste spelletjes die in onze spellenkast is beland. Wij zijn er gek op! We hadden het spel snel door, door de heldere speluitleg die er bij wordt geleverd. Het is voor ons nog een beetje zoeken welke tactiek we het beste kunnen toepassen, maar het spel doet z’n naam nu al eer aan. Dit spel blijft Keer op Keer leuk! 

Clever

1 tot 4 spelers / 8 tot 99 jaar / 30 minuten / Prijs €14,95

Voor Clever heb je een flinke dosis tactiek nodig. Het is een leuk dobbelspel voor het hele gezin! Net als bij Qwixx en Keer op Keer zit er in de doos een scoreblok meegeleverd. Dobbel tijdens jouw beurt met de dobbelstenen en vul bij de bijbehorende categorie je score in. Iedere categorie levert weer op een andere manier punten op. Maar wees alert en kies slim. De overgebleven dobbelstenen presenteer je namelijk op een dienblad aan je tegenstander. Zij kunnen met die dobbelstenen ook punten scoren.

Tijdens het spel is dus iedereen steeds bezig, ook als je niet aan de beurt bent. Dit maakt het spel spannend tot het einde! Pas op, het heeft een verslavende werking!

Naast Qwixx en Keer op Keer vinden wij dit ook weer zo’n geweldig en verslavend dobbelspel, geschikt voor twee personen. We raden aan om een video uitleg te bekijken, dan wordt het sneller helder. Een leuk element in het spel is dat je bonuspunten kunt verdienen met kettingreacties, zodat het spel tot het einde spannend blijft. 

Catan – het dobbelspel

Catan Dobbelspel vanaf twee spelers

1 tot 4 spelers / 8 tot 99 jaar / 15 minuten / Prijs €10,95

De makers van Catan hebben naast het bord- en het kaartspel, ook het Catan – dobbelspel bedacht. Het idee is hetzelfde, je bent nog steeds bezig om straten, dorpen en steden te maken. Dit keer niet meer kaartjes, maar met dobbelstenen.

In de doos zit een scoreblok met daarop de straten, steden en dorpen die we kennen uit alle Catan spellen. Je mag, tijdens je beurt, drie keer met de dobbelstenen gooien. Probeer met de gegooide dobbelstenen combinaties te gooien, die je kunt gebruiken op je scoreblok. Gooi je geen enkele combantie, ontvang je strafpunten. Ook de bekende ridder komt weer voorbij, waarmee je dit keer een dobbelsteen naar een gewenste grondstof kan draaien. Na een x-aantal beurten is het spel afgelopen en begint de puntentelling. Trotseer jij dit spel ook als een echte winnaar?

Voorafgaand aan het spel bepaal jij je eigen strategie. Je bepaalt zelf de opstelling van je leger. De rangen van jouw soldaten bepalen of je de aanval wint of dat je het veld moet verlaten. Maar pas op, er liggen ook bommen in het slagveld. Raakt jouw speelstuk een van de bommen, is het einde spel!

Als Catan fans moesten we, naast het bord- en kaartspel, natuurlijk ook het dobbelspel proberen. En ondanks dat deze versie niet onze favoriet is, vinden wij het wel tof dat het de elementen van Catan bevat en het dus wel het Catan gevoel geeft!

Twenty-One

Twenty One

2 tot 6 spelers / 8 tot 99 jaar / 15 minuten / Prijs €11,95

Twenty-one is dobbelspel waar het geluk aan je zijde moet zijn. Wederom een spel waarbij meerdere spelers tegelijk kunnen spelen en er dus weinig tot geen wachttijden zijn. Dit maakt het een vlot spelletje die je meerdere keren achter elkaar kunt spelen.

In de doos zit naast de dobbelstenen, ook een scoreblok. Ieder blad is anders. Je begint altijd bovenaan het scoreblad. De actieve speler gooit met de dobbelstenen en mag deze, als hij of zij niet tevreden is, nog een keer werpen (behalve de dobbelstenen met maar 1 oog).

De speler mag nu zijn scores invullen. Is de gegooide dobbelsteen gelijk of lager dan de score die al op het scoreblad staan, mag hij of zij deze invullen. Lukt het om niets in te vullen, dan moet er een dobbelsteen weggestreept worden. Zijn de dobbelstenen gelijk aan die op het scoreblad, verdien je bonus punten! Lukt het jou om 21 bonuspunten te scoren?

Wij vinden dat dit spel helemaal past in het rijtje van Qwixx, Keer op Keer en Clever. Dobbelen en scores invullen, een makkelijk en leuk spelletje! Twenty-one is naast bovengenoemde spellen, een leuke aanvulling in de spellenkast.

Konijnen Hokken

Konijnen Hokken vanaf 2 spelers

2 tot 7 spelers / 8 tot 99 jaar / 25 minuten / Prijs €14,95

Konijnen willen niets liever dan dobbelen, dus pas op voor dit verslavende spelletje! Tijdens een potje Konijnen-Hokken is het de bedoeling om als eerste 333 punten te scoren. Lukt het jou om de meeste konijnen te hokken?

Tijdens je beurt gooi je met de zeven dobbelstenen. Je moet tijdens je beurt een konijn gooien, deze leg je apart. Gooi je toevallig twee konijnen, kan je er voor kiezen deze op elkaar te zetten. Ze zijn dan 10 punten waard. Gooi je een konijnenhok? Dan telt die als een vermenigvuldiger. Ook die dobbelsteen kan opgestapeld worden, steeds met 1 konijnenhok meer (om zo ook met meer te mogen vermenigvuldigen). Ben jij tevreden over jouw beurt? Dan mag je de punten noteren. Jouw tegenspeler mag er dan voor kiezen om jouw beurt over te nemen, of om helemaal opnieuw te beginnen. En dit geldt steeds wanneer een speler klaar is met zijn beurt. 

Lastig om punten uit te rekenen? In het spel zitten naast de dobbelstenen en een konijnenhulpje (voor als je meer konijnen verzameld dan dobbelstenen) ook een rekenhulpje. Handig!

Wij plaatsen Konijnen-Hokken in dezelfde soort als Regenwormen. Een leuk, vlot spelletje die je even tussendoor kunt doen. Het vraagt wel om een beetje geluk, maar dat maakt het spelletje juist leuk!

Wij hopen dat je naar aanleiding van dit artikel inspiratie hebt gekregen voor het kopen van een leuk nieuw spel!

Heb jij nog leuke aanvullingen van spellen voor twee personen voor deze lijst? Laat het ons hieronder weten! 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie